Jeg har skrevet om kokosolie før, men jeg synes at det er værd at dele endnu en artikel, om hvor fantastisk kokosolie er, og at kokosolie er blevet en del af en sund livsstil.
Kokosolie har i mange år været sorteper, men er nu blevet helten, i jagten på en sund livsstil.
Olien, som førhen havde et ry for at være det dårlige, mættet fedt, farligt for enhver, der bekymrede sig om hjertesygdomme og forhøjet blodtryk, anses nu som et helbredende, nærende middel.
Du kan bruge kokosolie i:
Madlavningen
Kokosolie er et fremragende fedtstof til madlavning, fordi oliens struktur forbliver intakt, når den opvarmes. Den producerer ikke skadelige biprodukter ligesom de mest almindelige madolier.
Som erstatning for smør
Brug kokosolie i diverse opskrifter i stedet for smør. Du kan lave alt lige fra tærtedej til brownies, saucer og meget andet. Krydderierne i de fleste opskrifter vil som regel overdøve smagen af kokosolie, men hvis du helst vil undgå smagen af kokos, kan du vælge en kokosolie uden smag.
I veganerkost og paleokost
Kokosolie er den vigtigste ingrediens i de fleste veganske raw tærter samt paleo lækkerier, fordi den bliver fast ved temperaturer under 24 grader, og derved holder den lækkerierne intakte og gør dem ekstra lækre.
Gør maden mere nærende
Når du anvender kokosolie i f. eks en smoothie, bliver frugternes og grøntsagernes næringsstoffer bedre absorberet, samtidigt med at dit blodsukker reguleres. Hvis du spiser dampede grøntsager, skal du endelig tilsætte rigeligt med kokosolie og noget godt havsalt, som de fedtopløselige vitaminer vil absorbere langt mere effektivt.
Du kan læse mere om kokosolie her.