Langt de fleste af os har prøvet at have fordøjelsesproblemer, mange lider regelmæssigt af forstoppelse, med oppustethed, luft og ondt i maven etc. Dette problem kan imidlertid udvikle sig mere drastisk og få et kronisk forløb.
Symptomer
Symptomerne kan her veksle mellem forstoppelse og diarré. Der kan være stikkende mavesmerter, oppustethed og luft, manglende appetit med kvalme. Nogle har en brændende fornemmelse i maven, ind imellem hovedpiner, og stor træthed.
Populært betegnes dette lægeligt som en irriteret tyktam, nervøs mavekatar med mavekramper eller for fødevare-allergi. Alt dette uden nogen egentlig klar betændelse, eller sygelig forandring i tarmvævet kan påvises.
Medicinering kan være en af måderne, hvorpå man holder symptomerne nede. Men er man iblandt dem, der ikke ønsker at blive afhængig af medicin eller lign., er zoneterapi en oplagt mulighed som supplement til eventuelt nye kost- og motionsvaner.
Mulige årsager til fordøjelsesproblemer
- Dårlige spisevaner, evt. for ensidigt.
- Ved indtagelse af for tung og fed mad, opstår der en ubalance mellem både lever, mave og bugspytskirtel.
- Ved for mange mælkeprodukter, som er slim- og fugtdannende, og hæmmer mavens energetiske kræfter, maden omsættes med ringere kraft. Træthed, kvalme, dårlig appetit og tynd mave følger.
- For lidt motion
- Fiberfattig kost
- For lidt væske
- Stress
- For dårligt immunforsvar, der blandt andet henter sin kraft gennem den rette kost, bliver svagere. Det kan give tilbagevendende infektioner, svamp og allergier.
Levevis og spisevaner
Andre faktorer til vores fordøjelsesproblemer ligger i uregelmæssig levevis og spisetider. Vi spiser for meget, eller for sent om aftenen. Vi sammensætter kosten forkert med for eksempel for meget protein i forhold til kulhydraterne ( kød/ grønsager og korn).
Giver stress fordøjelsesproblemer?
Vigtigt er det at forstå forholdet mellem vore spisevaner, og den kost vi indtager. Stress, personlige konflikter og problemer, med andre ord hvor psyken spiller ind, har en tydelig indflydelse på vor fordøjelse.
Zoneterapi som behandling af fordøjelsesproblemer
Via zoneterapien gennemgår man hele kroppen med særlig fokus på fordøjelsessystemet. Man følger madens rejse gennem fordøjelsesprocessen: spiserør, mavesæk, tolvfingertarm, lever, galde, bugspytkirtel og tarmsystemet.
Der er mange grunde til at prøve et forløb med Zoneterapi, som nok er den behandlingsform der er mest berømt for at have en positiv effekt på fordøjelsesproblemer, og så er den skånsom, naturlig, afslappende og helt uden bivirkninger – tværtimod.
Forskning har vist at zoneterapi er effektiv ved bl.a irriteret tyktarm, colitis ulcerosa, mavesår, candida og kronisk forstoppelse.