Rødkløver lindrer overgangsalderens gener
Rødkløver mindsker både antallet og styrken af hedeture betydeligt, og den afkalkning, som rammer hver tredje kvinde over 50 år, minimeres markant. F.eks. hindres afkalkning i ryggen totalt. Alt sammen uden de bivirkninger, der er kendt fra den hormonbehandling. Men det er vigtigt at det er den fermenteret rødkløver ekstrakt der indtages.
- 75 pct. af kvinder oplever symptomer på overgangsalder, der for nogles vedkommende er invaliderende
- Primære symptomer på overgangsalder (også kaldet menopause eller klimakterie) er hedeture, svedeture, forstyrret søvn og vaginal tørhed
- Sekundære symptomer er træthed, dårlig hukommelse, hovedpine, ledsmerter, vægtøgning, manglende seksuel lyst, angst og depression
- Den hyppigste tilhørende sygdom er knogleskørhed/osteoporose, som rammer hver tredje kvinde over 50, der taber i størrelsesordenen 4-6 pct. af knoglemassen pr år i menopause-perioden. Set over et helt liv rammes en ud af tre kvinder af knogleskørhed.
- Andre tilhørende sygdomme er forandringer i fedtprofilen samt hjerte-karsygdomme.
En sidegvinst
Hvis planteøstrogener har helt den samme effekt på kroppen som almindelige østrogener, kan det faktisk også betyde, at kvinder kommer til at se yngre ud, hvis de spiser fermenteret rødkløver.
Årsagen er, at østrogen blandt andet har en indvirkning på kroppens fedtdeponering.
Det vil sige, at østrogen hjælper kroppen med at deponere fedtet de rigtige steder på kroppen og mindsker vægtstigning, som man ofte ser hos kvinder i overgangsalderen.
En generel information om tab af knoglemasse
Fra sidst i tyverne begynder kvinder langsomt at tabe knoglemasse. Men omkring overgangsalderen går det hurtigere pga. det faldende østrogenniveau. I gennemsnit mister kvinder 4-6 % af knoglemassen om året. Når der er faldet ro på hormonerne, er det 2-3 %.
Læs mere om fermenteret rødkløver her.